Våra hundar

Våra hundar som bor hemma hos oss

Semla SE37589/2015
Mountjoy Veracious Velvet

Det är en tik som har en enorm arbetslust och arbetsglädje.
Hon är en mångsidig tjej som presterar väldigt bra i det mesta hon gör. Det hon gillar bäst är att jaga eller gå viltspår, men vi håller även på med Nose Work och tävlingslydnad.
Semla är årligen på utställningar och har fått cert och många Ck
En riktig allroundhund!

Delar av Semlas meritlista:
Årets  Allroundspringer i  Springer Väst 2017-2023
Årets  Viltspårspringer i Springer Väst 2017, 2019-2023
Årets Viltspårspringer Springerklubbben 2022-2023
Hon har varit placerad  topp 5 sedan 2017.
Årets Lydnadsspringer 2017
Hon har toppplaceringar i Springerklubben under flera år i både jakt, årets springer och Nosework. Utöver detta har hon vunnit Östgöta Springer Cup, apporteringstävlingar samt viltspårstävlingar.


Plumridge Celta Vigo

Celta är en mycket nätt och snabb hund. Hon är mjuk och vill alltid vara till lags, både mot människor och hundar. Hon är pigg på att springa, leka, busa och ha roligt. Just nu har vi påbörjat hennes jakt och apporteringsträning vilket känns väldigt kul. Hon har ett jättefint sök med tryck och uthållighet. Hon har en naturlig fallenhet för att jaga kortdrivande.


Ögon: UA


Gonoskopi: Normal


AMS: clear (dna-testad)

DAMS: clear (dna-testad)


HD: A+B


ED: 1


Meriter:

Utställning: Excellent

Svensk champion i viltspår


Bph med skott

Hundar som vi samäger

Alekri's Lively Lidiah "Ajax" SE44929/2019

Ajax bor hos Inger och Kalle i Örebro.

Hon är en mycket vänlig hund med härlig energi. Hon  har tränats i eftersök sedan hon var liten och är med huse på jakt.


Hon är glad, social, arbetsvillig och älskar att hänga med på det mesta. Hon är en nätt tik som har bra fart när hon arbetar och Ajax är även  en god apportör. Ajax arbetar helt tyst och skäller inte heller hemma.


Hennes mamma samt mormor används flitigt i jakt, de arbetar med ett fint flyt och håller god kontakt med sin förare.


Hennes pappa har en enastående nos och är mycket aktiv inom viltspår där han tom tävlat i SM. Även hennes pappa är grundtränad i fågeljakt med mycket gott betyg.

Meriter:
Svensk viltspårschampion
Jaktprov - Nybörjarprov B


Ögon: Ua
Gonoskopi: Normal

HD: C

Plumridge Sally "Sally" SE55919/2021

Sally bor med Liz och Stig i Nossebro samt springern Jojo. Hon älskar att träna med sin matte. Nu håller de på med Nosework, viltspår, rallylydnad samt att de går på utställning.
Sally är en mycket glad, energisk, busig  och snäll tjej som är med på det mesta.

Meriter:

Svensk champion i viltspår
Godkänt doftprov i Nose work & diplom

Ck på utställning
Genomfört Bph med skott

5:a Årets Viltspårspringer i Springerklubben 2022-2023
14:e Årets Nosework Springer i Springerklubben 2023

Ögon: Ua
Gonoskopi: normal

Höfter: B

Lizziardhs Dione "Signe" SE39823/2021

Signe bor med  familjen Odhner utanför  Kungälv. Hon  lever ett aktivt liv med sin familj där de leker, busar, springer, badar och åker båt. Tillsammans med matte Jessica har de tränat viltspår och tagit sig hela vägen till ett svenskt viltspårchampionat! De tränar nosework, rallylydnad och lite apportering.
Signe  är en otroligt pigg och alert  tjej som är med på  i princip allt. Hon är snabb i sina reaktioner  så hon är väldigt rolig att träna med. En tjej som Signe behöver få arbeta och hon blir så glad när hon får vara bra.

Meriter:

Svensk champion i viltspår
Godkänt doftprov i Nose work

Ck på utställning

Genomfört Bph med skott

Ögon: Ua
Gonoskopi: normal

Höfter: B

Hanar tillgängliga för avel

Plumridge Einar "Harry" SE55915/2021

Detta är en mycket balanserad och trevlig hane. Han har bra med energi och tycker om att hitta på saker med sin husse. Att åka 4-hjuling tillhör favoritsysslan. Att springa, simma, spåra, gå långpromenader och grilla i skogen är andra roliga sysslor. De tränar lite av varje och känner sig fram, just nu är det viltspår och apportering som gäller. Trots att han är pigg och alert har han lätt för att ta det lugnt, han är otroligt lyhörd och har en mycket tydlig avknapp. Harry är pappa till en kull hos oss.


Meriter:

Utställning CK med bästa hane placering

Svensk champion i viltspår


HD: A/A
Ögon: UA

Pld: Normal

AMS: clear (dna-testad)
DAMS: clear (dna-testad)


Våra änglahundar

Skorpan S66257/2009

Hon är en nätt och mjuk liten tjej. Skorpan älskar att var i skogen och är fantastisk på att klättra i träd. Nu har åldern så smått börjar sätta sina spår och hon kan inte klättra riktigt lika högt som hon brukar. Numera ser hon varje stock och sten som något man borde få godis på om man ställer sig på den.
Viltspår och Nose Work är aktiviteter som Skorpan tycker är kul.

Winnie S34136/2008 

Winne, den vackra.
Hon har en helt enastående nos och ger en gåshud när man viltspårar. Jag förstod aldrig att viltspår kunde vara svårt och klurigt, hon var vår första spårhund och hon satte aldrig en tass fel. En sån stjärna.
Hemma består hennes arbeta av att hjälpa kocken. Dag ut och dag in sitter hon i köket i förhoppning om smakprov. På äldre dar sitter hon och sover, fast det skulle hon aldrig erkänna. Vår bästa kökskompis .